EVEN ADEM HAPPEN

opleiding e-Procurement

Pffff, was september ook zo heftig voor jou?
Eerst hadden we schitterend weer en kwamen we rustigjes uit vakantie, en opeens was het weer volle bak ertegenaan gaan en op volle snelheid reageren en bijleren…

Dit jaar hadden we al een wetswijziging in februari. In augustus verscheen het nieuwe KB Bestuur en op 4 september werd het startschot gegeven voor het nieuwe e-Procurementplatform.

 

Nog nooit zo veel commotie gehad tijdens de opleidingen e-Procurement, die we met drie (!) geaccrediteerde opleiders gaven en nog steeds geven.

De statistische verplichtingen vliegen ons om de oren. Jullie waren er niet allemaal zo blij mee.

Het nieuwe e-Procurement platform biedt er oplossingen voor, maar dat je dat niet zomaar 1-2-3 kan implementeren, begrijpen we zeker.

Er is inderdaad veel veranderd. De laatste horde zouden we op 1 november nemen, wanneer we vanaf 3.000 euro ook e-Invoicing moesten toepassen, MAAR … er is zonet (21/09) een nieuw Koninklijk Besluit verschenen. O.a. wordt er gesproken over een versoepeling, in sommige gevallen van de borgtocht, en het uitstel naar 1 maart 2024 voor de verplichting om e-Invoicing voor facturen beneden de 30.000 euro te gebruiken.

 

Verschillende aanbesteders zijn mee op de kar gesprongen en organiseren nu infoavonden voor hun ondernemers, om ze kennis te laten maken met de nieuwe tools. Een hart voor ondernemers hebben die overheden wel. Volg onze sociale media om zo’n infoavond bij jou in de buurt te ontdekken.

 

Ook wij laten ondernemers niet in de kou staan. We leggen ze met hand en tand uit hoe ze aan e-Procurement beginnen, en hoe ze elektronisch hun facturen kunnen versturen via e-Invoicing.

Mijn glazen bol voorspelt dat er nog meer veranderingen op komst zijn. Er zijn genoeg persberichten verschenen van de federale regering, om dit alles te kunnen “voorspellen”.

 

Wil je even naar adem happen?
Even nood aan wat ondersteuning en structuur?
Bijwerken wat de nieuwe wetgeving doet?
Nog niet zeker hoe je e-Invoicing en e-Ordering (jaja, het vervolg op e-Invoicing) moet implementeren?
e-Procurement beter leren gebruiken en de vele nieuwe mogelijkheden ervan leren kennen?

Wel, aarzel niet langer en bel ons!
We komen je met plezier helpen.

Volg onze updates:   Facebook pagina   LinkedIn pagina

Komende opleidingen

2-daagse praktische introductiecursus aanbestedingen

2-daagse praktische cursus voor aanbesteders én ondernemers. In deze opleiding krijgt u een introductie tot de wetgeving overheidsopdrachten en behandelen we het Uniform Europees Aanbestedingsdocument. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf nu in!

Het NIEUWE e-Procurement voor openbare aankopers (1d basiscursus)

In deze opleiding leren we u het nieuwe landschap ontdekken, dossiers opbouwen, publiceren van aankondigingen en ontvangen van offertes. Kortom alles wat u nodig heeft om feilloos het nieuwe e-Procurement systeem te gebruiken.
.